JufEmma

Persoonlijk en vertrouwd

De bijles

Ik ben er tijdens de opleiding onderwijsassistent, en dan vooral tijdens stage, achter gekomen dat ik het heel erg leuk vind om met kinderen 1 op 1 te werken. 

Tijdens de bijles vind ik het erg belangrijk dat het thuis is of in een bekende omgeving waar het kind zich veilig voelt! voelt het kind zich veilig, kunnen we gelijk beginnen met het opbouwen van een band. Het kind moet mij leren kennen en ik het kind. 


Hoe ga ik te werk?


In het begin lijkt het me zowel voor u als voor mij fijn om langs te komen, even te praten en elkaar te leren kennen. 

vervolgens plannen we de dagen en tijden in. 

Dan begint de eerste les en kunnen we uiteindelijk samen kijken hoelang uw kind een bijles kan volgen. hierover zult u zich waarschijnlijk verbazen, want 1 op 1 kunnen kinderen, vooral in het begin, lang en geconcentreerd blijven werken. 

 


Ervaring

Aan het einde van mijn stage in mijn tweede jaar ben ik gevraagd om bij een meisje thuis bijles te komen geven. Dit doe ik nu nog steeds. Het meisje liep in het derde jaar achter, echter komt ze nu redelijk mee met de rest van de klas. Ouders en school zijn ook erg tevreden. Ik ga af en toe bij de school langs om even te kijken hoe het bij haar gaat maar ook om kort met de juf te praten die voor de klas staat. De juf en ik hebben het dan kort over hoe we het vinden gaan en waar ik dan meer aandacht aan kan besteden. 

Ik geef nu 2 jaar bijles bij het meisje thuis, ik heb bij haar in het begin van groep 3 stage gelopen en het is heel mooi om het verschil van nu te zien. Ze zit nu in groep vijf en wat een verschil! Ik vind het ook heel fijn hoe school en ouders mij bij het leren betrekt. 

    


EMMA KOSTER

0640148748